Van voorlopig koopcontract naar definitieve koop, hoe moet dat?

Heeft u een voorlopig koopcontract getekend? Dan is het tijd om de koop in gang te gaan zetten! Zo is het belangrijk dat u de financiering regelt, verzekeringen regelt, een taxatie laat uitvoeren en een eventuele bouwtechnische keuring laat doen. In dit blog nemen we u graag mee in dit proces.

Financiering regelen

Grote kans dat u een hypotheek nodig heeft om het gekochte huis te financieren. De financiering regelt u bij een bank of een tussenpersoon. Hoeveel u uiteindelijk kunt lenen is afhankelijk van uw inkomen, spaargeld, de waarde van de woning en de hoogte van de hypotheekrente.  Laat u vooraf goed voorlichten over alle mogelijkheden!

Verzekeringen regelen

Wist u dat u verplicht bent om bepaalde verzekeringen te regelen? Zo is een opstalverzekering altijd verplicht en is ook een overlijdensrisicoverzekering in veel gevallen verplicht. Lees hier meer over in ons blog.

Laat een taxatie uitvoeren

Als koper bent u verplicht een taxatie van de woning uit te laten voeren wanneer u een hypotheek nodig heeft. Een hypotheekverstrekker wil namelijk de waarde van de woning weten, zodat zij u niet teveel geld lenen.

Bouwtechnische keuring laten uitvoeren

Heeft u in uw ontbindende voorwaarden een bouwtechnische keuring staan? Dan moet u deze uit laten voeren. Bij een bouwtechnische keuring wordt er gekeken naar de staat van uw woning. Zo kijkt een bouwtechnische keurder bijvoorbeeld naar de staat van het hout, de vloer, de cv ketel en de buitenkant van uw woning. U krijgt hiervan een rapport met daarin alle opmerkingen. Dit geeft u inzicht in wat u moet doen. Komt dit boven het afgesproken bedrag uit de voorlopige koopovereenkomst uit? Dan kunt u van de koop afzien.

Alles geregeld? Op naar de notaris!

Heeft u alles geregeld? Van hypotheek tot de verzekeringen? Dan is het tijd om naar de notaris te gaan! Als koper heeft u het recht om een notaris te kiezen. Benieuwd wat er bij de notaris op u afkomt? U leest het in ons volgende blog.

Lees verder

Gerelateerd nieuws

Artikel delen?