Stephanie vertelt over haar werk als kandidaat-notaris bij Heuvelrug Notarissen

Heuvelrug Notarissen vindt het belangrijk om betrokken te zijn. We zijn betrokken bij onze regio, bij de mensen die daarin wonen én onderling tussen collega’s. We staan voor uw onbezorgde toekomst en denken dagelijks met u mee. Om te laten zien hoe we dat doen, willen we u graag kennis laten maken met ons kantoor. Daarom laten we onze collega’s aan het woord om te vertellen hoe zij het vinden om onderdeel te zijn van het Heuvelrug Notarissen-team. Deze keer: Stephanie van Eck, kandidaat-notaris.

Stephanie van Eck-VernooijHet verhaal achter de onderneming

Stephanie heeft bij haar vorige werkgevers vooral ervaring opgedaan op het gebied van ondernemingsrecht. Bij ons verdiept ze zich in familierecht. Stephanie: “Voorheen werkte ik vaak met ondernemers en adviseurs, nu werk ik vooral met particulieren. Dit is een bewuste keus van mij geweest, omdat ik graag meer rechtstreeks met mensen in contact wilde komen. Bij de ondernemingsrechtzaken ontmoet ik nu vaak de ondernemer persoonlijk, voorheen ging dat meestal  per volmacht. Het is bijzonder om het verhaal achter de onderneming te horen en te zien hoe bijvoorbeeld een familiebedrijf wordt overgedragen aan de kinderen.”

Met een glimlach de deur uit

Vaak komen tijdens de gesprekken met cliënten pittige onderwerpen aan bod. Hier komt veel vaktaal bij kijken, wat niet iedereen begrijpt. Stephanie vindt het een leuke uitdaging om de vaak lastige juridische materie aan cliënten uit te leggen. Daarbij doet ze haar best om het gesprek zo luchtig mogelijk te houden, ook als er lastige onderwerpen ter sprake komen.

Stephanie: “Ik ben vaak voor een korte periode nauw betrokken bij een belangrijk moment in iemands leven. Dit kan een leuke, maar ook een verdrietige gebeurtenis zijn. De gesprekken die ik voer met cliënten zijn soms intens en verdrietig, maar ik merk dat mensen het fijn vinden om na te denken over hun leven en dat ze rust vinden als de akten klaar zijn. Tijdens mooie gebeurtenissen in iemands leven, zoals de geboorte van een kind, adviseer ik cliënten om na te denken over de situatie waarbij het niet zo goed met ze gaat. Bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden. Deze gesprekken probeer ik een beetje luchtig te houden en ik streef ernaar om iedereen met een glimlach de deur uit te zien gaan.”

Een afwisselende baan

De werkzaamheden van Stephanie zijn erg afwisselend. Stephanie: “Ik neem de telefoon aan bij juridische vraagstukken en ik heb vaak besprekingen met cliënten. Dit is meestal op kantoor, maar soms ook thuis of in een verzorgingstehuis of ziekenhuis. We hebben meestal de eerste bespreking met een cliënt op kantoor, daarna sturen we een concept toe en indien akkoord komen de cliënten naar kantoor voor ondertekening. Het kan zijn dat cliënten het prettig vinden om nog een extra bespreking op kantoor of een telefonisch gesprek met ons te hebben om het toegezonden concept door te nemen.”

Daarnaast werkt Stephanie de bespreking uit en maakt ze de akte met de daarbij behorende toelichting en brieven. Ook passeert ze akten. Stephanie: “Ik ben een waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris en dat houdt in dat ik onder een akte mijn handtekening mag zetten. Ik handel dan in het protocol van een notaris.”

Naast haar dagelijkse werkzaamheden, is het belangrijk dat haar kennis actueel blijft. Daarom volgt ze ieder jaar diverse cursussen. Tot slot bezoekt ze netwerkbijeenkomsten, vergaderingen van de beroepsgroep en helpt ze af en toe met het opstarten van goede doelen.

De wensen van de client

Stephanie denkt graag na over juridische vraagstukken. “Ik vind het leuk om de vraagstukken vervolgens op te schrijven en te verwoorden, zodat iemand anders over 10 jaar nog snapt wat er staat. Natuurlijk moet het aansluiten bij de wetgeving en ik vind het mooi om te zien als dit gunstig uitpakt voor mijn client en als dit aansluit bij zijn of haar wensen.”

Werken bij Heuvelrug Notarissen

Stephanie werkt met plezier bij Heuvelrug Notarissen. Stephanie: “Ik vind het fijn dat wij de tijd hebben en krijgen om onze cliënten goed te helpen. Er is geen druk om zoveel mogelijk cliënten met minder aandacht van dienst te zijn. Het gaat bij Heuvelrug Notarissen om die oprechte aandacht die nodig is om het beste advies te kunnen geven. Ik heb zeer ervaren en kundige kantoorgenoten waar ik mee kan overleggen en van kan leren.”

Locatie Wijk bij Duurstede

Bent u op zoek naar een notaris in Wijk bij Duurstede? Dan bent u bij Heuvelrug Notarissen van harte welkom! Onze notarissen helpen u graag met al uw vragen.

Contact opnemen

Gerelateerd nieuws

Artikel delen?