Welke rechtsvorm kiest u voor uw onderneming?

Als startende ondernemer bent u bezig met grootse plannen en ambitieuze doelen. Het kiezen van de juiste ondernemingsstructuur staat waarschijnlijk niet bovenaan uw prioriteitenlijstje. Toch is het belangrijk om hier goed over na te denken. De één komt het beste tot zijn recht in een eenmanszaak, en de ander heeft de voorkeur voor een vennootschap. In dit item leest u meer over de keuze die u moet maken.

De juiste structuur?

Wat voor u de beste ondernemingsstructuur is, is afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid winst of omzet, het risicoprofiel en de wijze van financiering. Maar ook zaken als samenwerking, uw visie op de toekomst en eventuele opvolgers zijn belangrijke factoren die meespelen.

Leg afspraken op tijd vast!

Het is verstandig om afspraken met een medeaandeelhouder of eigenaar vast te leggen nog voordat u uw onderneming start. Hoe kijken u en uw zakenpartner aan tegen aansprakelijkheden? Hoe gaat u de winst verdelen? En wat gebeurt er met uw bedrijf als u iets overkomt? Door deze afspraken voortijdig vast te leggen, voorkomt u onduidelijkheden en zorgt u voor een soepel proces. Ook als het onverhoopt fout gaat.

Heuvelrug Notarissen adviseert u graag

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op! Samen met u denken we na over een gezonde verhouding tussen aandeelhoudersbelangen, ondernemerschap, fiscaliteit en de financieringsstructuur. We luisteren naar uw wensen en adviseren u graag.

Contact opnemen

Gerelateerd nieuws

Artikel delen?