Maria-Simone vertelt over haar werk als toegevoegd notaris bij Heuvelrug Notarissen

Heuvelrug Notarissen vindt het belangrijk om betrokken te zijn. Betrokken bij onze regio, bij de mensen die daarin wonen én onderling tussen collega’s. We staan voor uw onbezorgde toekomst en denken dagelijks met u mee. Om te laten zien hoe we dat doen, willen we u graag kennis laten maken met ons kantoor. Daarom laten we onze collega’s aan het woord om te vertellen hoe zij het vinden om onderdeel te zijn van het Heuvelrug Notarissen-team. Deze keer: Maria-Simone Verweij, toegevoegd notaris in Driebergen-Rijsenburg.

Maria-Simone Verweij-Grimmelinkhuijsen

Dagelijks contact met cliënten

Maria-Simone is toegevoegd notaris en werkt al vanaf 2008 bij Heuvelrug Notarissen. Zij is gespecialiseerd in het familierecht en estate planning. “Ik voer voornamelijk gesprekken met onze cliënten. Dit kan over van alles gaan. Naast familierecht heb ik namelijk ook ervaring in het onroerend goed en ondernemingsrecht. De gesprekken die ik heb, gaan bijvoorbeeld over een afwikkeling van een nalatenschap of het opstellen van een schenkingsplan of levenstestament”.

 

Nadat Maria-Simone één, of meerdere, besprekingen heeft gevoerd, stelt zij de conceptakten op. Deze worden door de cliënten bekeken en vervolgens komen zij terug voor de ondertekening van de akten. “Daardoor bouw je vaak een goed contact op met de cliënt”, vertelt Maria-Simone. “Zeker omdat veel cliënten periodiek terugkomen en je daardoor de cliënt, en vaak ook de hele familie, goed leert kennen”.

Overleg met collega’s

Maria-Simone: “Naast het contact met cliënten, heb ik ook veel contact met collega’s werkzaam bij Heuvelrug Notarissen of specialisten van andere kantoren. Zo overleg ik dagelijks met mijn collega Hester. Wij werken al samen sinds ik hier werk en zij is in de meeste gevallen ook inhoudelijk op de hoogte van mijn dossiers. Zo kan zij cliënten ook te woord staan als zij bellen. Dat is voor onze cliënten erg fijn”.

Persoonlijk en juridisch

Het mooiste aan haar werk vindt Maria-Simone de gesprekken die ze met mensen voert. “Vaak worden emotioneel beladen onderwerpen besproken, zoals een ruzie in de familie of het hebben van een ongeneeslijke ziekte. Ik hoop de wensen die cliënten dan hebben te vertalen in een juridisch document. Dan hoeven ze zich daar geen zorgen meer over te maken.”

Ook het juridische deel interesseert Maria-Simone: “Het fijne aan mijn vak is dat je ook zo veel juridisch inhoudelijk werk kunt doen. Vrijwel dagelijks blader ik door het wetboek of lees ik literatuur en leer ik weer iets nieuws. En dat kun je dan direct weer in de praktijk brengen”.

Werken bij Heuvelrug Notarissen

“De sfeer op kantoor is erg goed. En omdat we toch een wat groter kantoor zijn, zijn er veel mogelijkheden tot overleg. Zo heeft iedere jurist zijn eigen specialiteit en daardoor kunnen we onze cliënten optimaal bedienen. Daarnaast is werken op de Utrechtse Heuvelrug ook fijn, omdat er een grote variatie in het type cliënten is. Dat biedt zowel op sociaal als op juridisch vlak veel variëteit en voldoening.”

Locatie Driebergen-Rijsenburg

Bent u op zoek naar een notaris in Driebergen-Rijsenburg? Wij staan voor u klaar! U bent van harte welkom om langs te komen in onze vestiging in Driebergen.

Contact opnemen

Gerelateerd nieuws

Artikel delen?