Heeft u de voogdij over uw kinderen al geregeld?

De helft van de Nederlanders heeft de voogdij voor hun kinderen niet geregeld, blijkt uit onderzoek van Monuta Uitvaartverzekeringen. Dit betekent dat zij nergens hebben vastgelegd wat er gebeurt met hun kinderen op het moment dat zij komen te overlijden. Terwijl dit wel erg belangrijk is. Heeft u de voogdij over uw kinderen al geregeld?

Voogdij vastleggen in een testament

Uit het onderzoek blijkt dat slechts één op de drie gezinnen met thuiswonende kinderen de voogdij in een testament heeft geregeld. Bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) heeft zelfs helemaal niets vastgelegd. Legt u niets vast? Dan neemt een rechter de beslissing over wie de voogd van uw kinderen wordt. Hier leest u meer over in dit blog.

Het is belangrijk om de voogdij te regelen

Door de voogdij over uw kinderen tijdig te regelen in een testament, heeft u invloed op de verzorging van uw kinderen na uw overlijden. Ook voorkomt u dat de rechter een beslissing moet nemen over wie uw kinderen gaat opvoeden en verzorgen. Door zaken vast te leggen, voorkomt u onnodig getouwtrek tussen families, de rechter en de Kinderbescherming. Ook zorgt u voor een veilige en vertrouwde situatie voor uw kinderen én stelt u het vermogen van uw kinderen veilig.

Meer weten over het regelen van de voogdij?

Wilt u iemand als voogd aanwijzen voor uw kind(eren)? Dan kunt u dit laten vastleggen in uw testament. Daarin regelt u ook andere zaken, zoals wat u wilt nalaten en aan wie u dit wilt nalaten. Ook kunt u een voogd aanwijzen in het gezagsregister.

Monuta Uitvaartverzekeringen deed samen met NL-Eyes onderzoek. Aan dit onderzoek deden 2.108 mensen mee.

Meer informatie?

Wilt u vastleggen wie de voogdij krijgt na uw overlijden in uw testament? Of wilt u meer informatie over het regelen van de voogdij? Neem dan contact met ons op.

Contact

Gerelateerd nieuws

Artikel delen?