Een huis bezichtigen? Let dan hier op!

Heeft u een huis op het oog? Dan is het tijd om deze te bezichtigen! In dit blog geven we u graag tips over waar u tijdens een bezichtiging op moet letten.

Voldoet het wel aan alle wensen?

In ons vorige blog adviseerden wij u om een wensenlijstje te maken. Het is verstandig om deze nog eens erbij te pakken op het moment dat u in de woning bent. In al uw enthousiasme kan het zijn dat u iets over het hoofd ziet. Ga goed na: voldoet dit huis écht aan uw wensen?

Controleer de staat van het huis

Kijk tijdens de bezichtiging niet alleen naar de indeling en de ruimtes, maar ook zeker naar de staat van het huis. Hoe is het schilderwerk? En zijn de kozijnen nog goed? Door goed te kijken naar wat er allemaal nog moet gebeuren, voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Als koper heeft u namelijk een onderzoeksplicht, wat betekent dat u zelf moet onderzoeken wat de staat van de woning is.

Ga na hoelang het huis al te koop staat

Hoelang een huis te koop staat, kan veel zeggen over de woning zelf. Zeker in deze tijd, waarin huizen als warme broodjes over de toonbank gaan. Zijn er misschien addertjes onder het gras die u niet ziet? Ook geeft dit u inzicht in de populariteit van een woning. Als een woning al lang te koop staat, is de kans groter dat de verkopers eerder akkoord gaan met een lager bod.

Plan een tweede bezichtiging!

Misschien komt u ergens binnen en bent u er meteen van overtuigd dat u uw droomhuis heeft gevonden. Maar het risico is dat u in alle enthousiasme een te hoog bod doet of gebreken niet ziet. Bent u enthousiast over een huis? Plan dan direct een tweede bezichtiging. Ook is het slim om iemand anders mee te nemen die er meer afstand van kan nemen. Deze kan er vaak neutraler naar kijken.

 

Overtuigd? Dan is het tijd om te bieden!

Heeft u de woning grondig bezichtigd? Alle voors- en tegens tegen elkaar afgewogen? En bent u overtuigd dat dit uw droomwoning is? Dan is het tijd om te bieden! Ook dit is een spannend proces waar wij u graag tips over geven. Hierover leest u meer in ons volgende blog.

Lees verder

Gerelateerd nieuws

Artikel delen?