Samenleven

Gaat u samenwonen met uw partner? Of woont u al samen? En bent u niet getrouwd en heeft u ook geen geregistreerd partnerschap? Dan is het handig om met en voor elkaar een aantal zaken te regelen in een samenlevingscontract. Samenleven valt namelijk niet onder een wettelijke regeling. Dit wil zeggen dat als u of uw partner overlijdt, er niets is geregeld. Dan komt een samenlevingscontract goed van pas.

Waarom een samenlevingscontract?

Als u gaat samenwonen, dan is het niet zo dat u automatisch erfgenaam van elkaar bent. Zeker wanneer u een koopwoning heeft of samen kinderen hebt of wilt, adviseren wij u een samenlevingscontract af te sluiten. Samen met uw partner beslist u wat er in dit samenlevingscontract komt. Bijvoorbeeld over de verdeling van de woonlasten en de kosten voor levensonderhoud. Maar ook over wat er gebeurt met uw inboedel als u uit elkaar gaat of één van u komt te overlijden. Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u samen gaat wonen, maar het voorkomt veel gedoe als uw relatie op welke manier dan ook eindigt.

Samenlevingscontract vs. geregistreerd partnerschap

Wilt u (nog) niet trouwen, maar wel vastleggen dat uw partner en u samenleven? Dan heeft u de keuze uit een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap. Beide soorten verschillen op diverse punten, zoals het erfrecht, ouderlijk gezag, naamgebruik en uit elkaar gaan. Meer daarover leest u in onze infographic.

Heuvelrug helpt u met het opstellen van een samenlevingscontract.

Wij helpen u graag met alle zaken rondom leven. Met onze enorme betrokkenheid helpen wij u dan ook graag met de keuzes die u maakt. Ook denken we graag met u mee over zaken als het samenlevingscontract. Wij willen u graag helpen met een onbezorgde toekomst. Voor vragen over het samenlevingscontract kunt u ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Samenlevingscontract afsluiten?

Onze notarissen staan klaar om uw wensen, de regelingen en de gevolgen te bespreken.

Samen zorgen we ervoor dat alles goed is geregeld voor u en uw partner.

Wilt u meer weten over een samenlevingscontract? Neem dan contact met ons op.

Wilt u een samenlevingscontract afsluiten? Vraag dan een vrijblijvende offerte op.

Wilt u een samenlevingscontract laten opmaken?

Wilt u liever direct bellen?

U kunt ook direct contact met ons opnemen door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.

0343 52 80 80

Ik wil graag een offerte opvragen.

Een samenlevingscontract is een persoonlijk document. Voor elk stel en elke situatie kan het contract verschillend zijn. Daarom maken we graag een vrijblijvende afspraak om uw situatie te inventariseren.