Een trouwdag is een ontzettend speciale dag in uw leven. Een bijzonder moment, maar ook een moment om stil te staan bij een aantal zakelijke dingen. Als u gaat trouwen, dan zijn er namelijk regels die via de wet automatisch op u en uw toekomstige echtgenoot van toepassing zijn. Dit betekent dat er een groot aantal wettelijke regels standaard zijn vastgelegd, zoals dat uw vermogen van vóór uw huwelijk uw privévermogen blijft. Wilt u hierin afwijken van de wet? Dan legt u dit vast in de huwelijkse voorwaarden. Zeker wanneer u een eigen bedrijf heeft, is het verstandig om huwelijkse voorwaarden op te stellen. En daar helpen we u graag bij.
Waarom huwelijkse voorwaarden?
Wanneer u gaat trouwen, is het in de wet vastgelegd hoe de bezittingen tussen uzelf en uw partner worden geregeld. Het vermogen en de schulden die u had voordat u ging trouwen, blijven uw privé eigendom. Maar het vermogen en de schulden die u tijdens het huwelijk opbouwt zijn van u en uw partner samen. Wilt u dit niet? Laat dan huwelijkse voorwaarden opstellen bij de notaris. U kunt dan zelf bepalen hoe de verdeling van uw bezittingen worden geregeld.
Ondernemer en huwelijkse voorwaarden
Heeft u een eigen onderneming? Dan is het verstandig om huwelijkse voorwaarden op te laten stellen. Mocht het onverhoopt niet goed gaan met uw onderneming en gaat u failliet, dan kan er beslag gelegd worden op uw gezamenlijke bezittingen. Met huwelijkse voorwaarden zorgt u ervoor dat er een duidelijk scheiding zit tussen wat van uzelf is en wat van uw partner is. Zo kan uw partner nooit aansprakelijk worden gesteld voor de schulden vanuit uw onderneming. Ook kunt u in de huwelijkse voorwaarden laten opnemen dat wanneer u uit elkaar gaat u de waarde van de onderneming niet hoeft te delen.
Algehele gemeenschap van goederen
Een algehele gemeenschap van goederen betekent dat alles wat u beide voorafgaand én tijdens het huwelijk bezit van u samen is. Er is dan geen scheiding tussen het bezit van uzelf en uw partner. Wilt u een algehele gemeenschap van goederen aangaan? Dan moet u dit vast laten leggen in uw huwelijkse voorwaarden.
Huwelijkse voorwaarden opstellen?
In de huwelijkse voorwaarden legt u vast van wie welke bezittingen en schulden zijn.
Ondernemer? Stel huwelijkse voorwaarden op, zodat privé en zakelijk uit elkaar worden gehouden.
Wij helpen u graag bij het opstellen van uw huwelijkse voorwaarden!
Heeft u vragen? Bel of mail ons dan gerust.